Projecten uitgelicht

Collegereflecties

Van organisatiecultuur en gedrag tot breinkunde in het onderwijs en psychologie voor managers: Focus Learning Journeys houdt het bedrijfsleven scherp met inspirerende collegereeksen en masterclasses. Tekstlabel schrijft regelmatig in opdracht samenvattende reflecties voor de deelnemers. Eerdere series zijn gebundeld in managementpockets en een deel van de artikelen verschijnt op het blog van Focus Learning Journeys.

Ondernemend Noord-Nederland

Voor de zomereditie van de NOMMER – het magazine van ontwikkelingsmaatschappij NOM – schreef Tekstlabel o.a. over duurzame drijfveren van ondernemers, de ontwikkeling van powervrouw Wies van ‘t Slot en het ‘omdenken’ van Caparis, van sociale werkplaats naar talentbedrijf. Ook op de hoogte blijven van ondernemend Noord-Nederland? Kijk dan op www.nom.nl.

Uit de klei

Toen ik als puber in de Friese klei handmatig aardappelen rooide als vakantiebaantje had ik nog geen idee wat voor wereld er schuilgaat achter die ogenschijnlijk simpele piepers. Inmiddels weet ik wel beter, dankzij jarenlang schrijfwerk voor HZPC, een handelshuis dat pootgoed levert over de hele wereld en zelf duurzame nieuwe rassen ontwikkelt. Tekstlabel verzorgt o.a. redactionele bijdragen aan bedrijfsmagazine Ruggespraak, online magazine InZpire en interne communicatie.

Jouw Omgeving voor e-Health

Hulpverlening komt letterlijk binnen handbereik door Jouw Omgeving, een online platform voor behandelprogramma’s en contact met cliënten. Jouw Omgeving B.V. ontwikkelde de basis van het online platform in samenwerking met diverse partijen uit de kinder- en jeugdpsychiatrie en LVB-zorginstellingen. Samen brengen ze JO naar een hoger plan. Tekstlabel interviewt bestuurders, behandelaars, projectleiders én cliënten over hun ervaringen. De verhalen verschijnen in nieuwsbrieven van Jouw Omgeving en zijn daarna terug te vinden op hun website. De eerste serie verhalen – ruim dertig – zijn afgelopen jaren gebundeld in twee boekjes.

Karakterschetsen Meriant-locaties

De zorg voor kwetsbare ouderen is mensenwerk en daarom heeft elke locatie van Meriant een eigen karakter. Bij het realiseren van een nieuwe folderserie is Tekstlabel gevraagd om op basis van locatiesessies karakteristieke teksten te schrijven. Tijdens dat proces groeide mijn respect voor zorgmedewerkers met de dag! Over karakter gesproken…

Ik reik, jij reikt, wij reiken…

Het verhaal van Reik gaat over uitdaging. Over kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking die zich elke dag opnieuw proberen staande te houden in onze complexe maatschappij. Als expertisecentrum versterkt Reik hun eigen kracht door training, begeleiding en behandeling. Tekstlabel ondersteunt op haar beurt Reik met schrijfwerk in alle soorten en maten. Want samen reiken we verder!

It Fryske Gea

Leden van de provinciale vereniging voor natuurbescherming It Fryske Gea ontvangen vier keer per jaar een magazine vol nieuws, interviews, reportages en bijzondere waarnemingen. Tekstlabel verzorgt redactionele bijdragen, zoals artikelen over bijen, vleermuizen, otters, hazen en de invloed van natuur op ons welzijn. Voor iedereen die van de Friese natuur houdt: www.itfryskegea.nl.

Website Talant

Hoe laat je aan de buitenkant zien wat je in huis hebt? Dat is best een uitdaging voor nuchtere en bescheiden professionals die dagelijks klaarstaan voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Hun betrokkenheid is duidelijk merkbaar in de omgang met cliënten en hun naasten. Tekstlabel vertaalde dit essentiële gevoel in nieuwe webteksten: www.talant.nl.

Vernieuwing in de bouw

Nelson Mandela zei ooit: “It always seems impossible until it’s done!”. Bouwbedrijf Lont gelooft ook in de kracht van doen, daarom maken zij ruimte voor vernieuwing in de bouw die is gebaseerd op gelijkwaardigheid. Om helder te maken waarin dit eigentijdse bedrijf het verschil maakt, realiseerde Tekstlabel samen met de Bey communicatie & vormgeving een nieuwe website die beter aansluit bij het vakmanschap en de sociale innovatie waar Lont voor staat.

Aan de borst

KraamZus voert haar persoonlijke, vertrouwde manier van werken tot in de puntjes door: zwangere vrouwen krijgen een borstvoedingsboek geheel in de stijl van Kraamzus, vol toegankelijke informatie en handige tips. De ‘schrijfbevalling’ werd uitbesteed aan Tekstlabel. Andere opdrachten van KraamZus: vernieuwde web- en brochureteksten en artikelen voor het lifestylemagazine ZUS&zwanger.

Met Andere Woorden

De overheid roept op tot meer zelfredzaamheid en zorg voor elkaar. Hoe pakt dat uit voor kwetsbare groepen? Zorggroep Alliade liet zich inspireren door deskundigen, visionairs en creatievelingen uit totaal andere vakgebieden die hun licht laten schijnen op dit thema in een serie interviews, geschreven door Tekstlabel. De visies van o.a. Roos Vonk, Gerrit Breteler, Rob Vinke, Ria Bremer, Rob van Es en Nynke Rixt Jukema zijn te lezen in eenmalige special magazines.